Om Foreningen Hjemløsninger

Stiftet i 2023 med et formål om at bekæmpe hjemløshed i Danmark

Historien bag Hjemløsninger

I januar 2023 stiftede jeg Foreningen Hjemløsninger, fordi jeg mener at vi kan gøre det bedre, som velfærdssamfund. Vi har ressourcerne til at bekæmpe hjemløshed i Danmark og derfor har vi også forpligtelsen til at gøre det. 

Min personlige motivation udspringer af en barndom og ungdom med hjemløshed, vold, misbrug og psykisk sygdom tæt inde på livet. Jeg ved hvordan det føles, at befinde sig i en håbløs situation, der er svær at se sig ud af. 

Stik imod alle odds, var jeg så heldig at få hutlet mig igennem en uddannelse. Jeg fik etableret den kernefamilie, jeg altid har ønsket mig. Jeg fik et hjem og en base. Så heldig er langt fra alle, der kan skrive en barndom som min på CV’et. 

Jeg føler derfor en stor forpligtelse til at bruge mine erfaringer, min stædighed og min faglighed til at bidrage til skabe et samfund hvor mennesker i hjemløshed – de allermest udsatte i vores samfund – bliver grebet og hjulpet. Det skal være mindre tilfældigt, hvem der klarer den og ikke klarer den.

Alle kan ende i hjemløshed og håbløse situationer. Også dig. Og alle kan ændre livsbanekurs. Men det kræver, at vi:

  • designer systemer, der kontinuérligt forebygger og bekæmper hjemløshed
  • har det reelle overblik over antallet af borgere i hjemløshed, lige nu og her
 

Hjemløsninger arbejder målrettet med kommuner og organisationer, der tager ansvar for – og kan se både den menneskelige og økonomiske værdi i – at komme hjemløsheden til livs.

Louise Marie Pedersen – antropolog og stifter

Profilbillede høj opløsning

Louise Marie Pedersen

Direktør og stifter

Mere om Louise Marie

Louise Marie er antropolog og stifter af Foreningen Hjemløsninger. Hun har i mange år beskæftiget sig med marginaliserede og udsatte grupper – og har siden 2019 specialiseret sig særligt i hjemløshed. Hun har blandt andet været projektleder på to hjemløseprojekter, finansieret af Socialstyrelsen. Louise Marie har erfaring indenfor det sociale, kommunale område og med at arbejde med borgere med komplekse problemstillinger. Hun er optaget af, at finde løsninger på alle de barrierer, der står imellem mennesker i hjemløshed og et sted de kan kalde hjem.

Sebastian

Sebastian Bune

 Forperson
Mere om Sebastian

Sebastian har konsulent- og ledelseserfaring fra den private sektor, kommunale forvaltninger, uddannelses­institutioner og sociale institutioner. Han er forstander ved Kofoeds Skole i Aarhus, og har skildret Danmarks udsatte stemmer gennem romaner og digtsamlinger. Derudover er han ambassadør for Bryd Tavsheden og har bestyrelses­erfaring fra kulturbranchen.

Martin

Martin Lønborg

Kasserer
Mere om Martin

Martin er en økonomisk sparringspartner, med en menneskelig vinkel. Hans kompetencer er: overblik, analyse, international forretning og eksekvering – disse kompetencer bruger han i sit daglige virke som selvstændig i virksomheden Rent A CFO, hvor han rådgiver og giver support til små og mellemstore virksomheder indenfor økonomi og administration – herunder vækststrategi, forretnings­udvikling, kapital­fremskaffelse og proces­optimering.

image0

Isabella Pitzner Liljegren

Bestyrelsesmedlem

Mere om Isabella

Isabella er redaktionschef og har med en over 20-årig baggrund i tv-branchen et godt kendskab til kommunikation, presse­håndtering og mediekontakt. Gennem flere programmer hun har lavet, har hun haft sårbare og hjemløse på dagsordenen og med det indblik for hvor komplekse problem­stillingerne kan være, kom interessen for området.

Jonathan Profilbillede

Jonathan Juul Larsen

Forbedringskonsulent

Mere om Jonathan

Jonathan er cand.mag. i Internationale Studier med erfaring inden for lokal, national og international projektstyring. Med et årti i frivilligt politisk arbejde er han skarp på strategisk og organisatorisk kommunikation, der motiverer til udvikling og konkrete resultater. Hans ekspertise ligger i at skabe systemisk overblik i komplekse problemstillinger og dykke ned i data, så der kan formuleres effektive og databaserede løsninger, som skaber en bedre tilværelse for udsatte borgere.